Temporær arkitektur 8 – Necessarium mobile

Kunstmuseet Kube i Ålesund, 25.sep – 31 okt, tir – lør 11 – 16, søn 12 – 16

Strategisk beliggende ved Brosundet i Ålesund, under en evig “soloppgang” og omsluttet av glassfibberduk beveger en 7 tonn tung motorblokk seg langsomt og automatisert etter kontinuerlige målinger av natur og kulturkrefter i byen.

Kunstmuseet Kube ligger like ved Brosundet der de to største geologiske formasjonene på hver side av sundet formet forutsetningene for byen; den lune havnen. “Solopgangen” besørges av 6 stk. 400w kaldhalogenlamper plassert utenfor bygningen. Den hvite glassfiberduken som dekker veggene og omslutter motoren lik en kokong har avtrykket av Korsegata, byens eldste trafikkåre. Skyhøyde- og berøringspåvirkelig temperaturmåler bestemmer hvor høyt motoren svever, mens mekanisk lydnivå og vindstyrke bestemmer hvor langt den beveger seg mot syd.

På gulvet under motorblokken spirer det hvete på en “urban” åker. I etasjen over den ligger motorens “innvoller” under et undersøkende lys.

I to siderom kan en bygge med 150000 hvite legoklosser i en gulvprojeksjon av Ålesunds byplan.

På samme måte som en sommerfugllarve, består motoren av 11 segmenter. Blokken er grønnaktig utenpå og benhvit inni. Den har utgjort den omsluttende konstruksjonen som har gjort motorens eksplosjoner om til en roterende bevegelse og har gjennom dette huset enorme krefter.

Byen er inn i en stor omveltning – en metamorfose. Ulike krefter brynes når en arkitektonisk sterk by skal videreutvikles.

Prosjektet hadde ikke latt seg realisere uten statlig støtte og støtte og hjelp fra næringslivet – se sponsorliste

~ av marandon den september 2, 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: